Pobjeda u zaostaloj utakmici na gostovanju u Mostaru

Jučer, u Mostaru, odigrana je zaostala utakmica drugog kola A1 Lige Jug i ujedno posljednja utakmica u 2020. godini. Ostvarili smo pobjedu nad ekipom KK Velež rezultatom 69-59. Ovo je veoma važna pobjeda, te na odmor odlazimo sa omjerom od 3 pobjede i 3 poraza.

U ovoj utakmici naša klupa kombinovala je ukupno 43 poena. Ponovo smo pokazali dobru timsku igru koja nas je dovela do pobjede. Utakmica nije bila lahka, a na to ukazuje i bliskost rezultata u svim četvrtinama osim u trećoj. U prve dvije četvrtine Enis Zukić je bio onaj koji je ekipu predvodio u poenima i tako imao veliki doprinos da ostanemo u igri u ovom periodu, a do kraja utakmice imao je 5 pogođenih trojki. Nakon poluvremena, u trećoj četvrtini, naša ekipa je uspjela prelomiti utakmicu i ovaj period dobiti rezultatom 13:22, odnosno sa 9 razlike prednosti. Dobro nas je služio šut i to je bio dobar odgovor na zonsku odbranu domaćina. Zadnja četvrtina bila je neriješena, ali razlika napravljena u prethodnom periodu bila je ključna. Krajnji rezultat glasio je KK VELEŽ 59:69 KK KONJIC.

Kenan Hebibović je odigrao pravo kapitenski,  na to možda ne pokazuje broj postignutih poena, ali 7 asistencija zasigurno jeste. To su bile ključne asistencije koje su razigrale ekipu i dovele nas do pobjede, pored toga kao i uvijek bio je na visini zadatka i u defanzivnom dijelu igre. Enis Zukić završio je utakmicu sa 22 poena i 7 skokova, Harun Cokoja pokazao je odličnu igru i u napadu i odbrani, postigao je 13 poena, od čega su 3 pogođene trojke. Centar Ante Ćališ je imao standardno dobru utakmicu sa 14 poena i 7 skokova. Ermin Herić (7 poena, 5 skokova, 4 asistencije) i Berin Maksumić (6 poena, 4 skoka) su također imali dobar učinak na ovoj utakmici.