Predstavljanje seniorske ekipe – Ermin, Haris, Rijad

Ermin Herić

Ermin Herić rođen je 17.04.1995. godine u Konjicu. Prošao je sve omladinske selekcije našeg kluba. Već dugi niz godina Ermin je standardni član naše seniorske ekipe i uvijek je doprinosio ekipi na pravi način i pomogao ekipi da u sezoni 2016/17 uđe u veći rang takmičenja. Sa visinom od 195 cm Ermin igra poziciju krila. Također treba spomenuti da je uspješan i van košarkaškog terena i da ne završio ekonomski fakultet. 

Već dugo godina si član ove ekipe, kako ti se čini ova ekipa u odnosu na ranije godine?

            “Smatram da je ove godine ekipa veoma mlada, spremna i da će uz vrijedno treniranje rezultati biti dobri kao i prethodnih godina.”

Nakon završetka prošle sezone, koji aspekt svoje igre si nastojao popraviti?

            “Pa u suštini nastojao sam da popravim napadački aspekt svoje igre, jer još uvijek ima prostora za napredak.”

Šta možeš poručiti mladim igračima da ostanu ustrajni u sportu generalno?

            “Sport je veoma važan za razvoj i zdravlje tijela a mladi igrači koji redovno odlaze na trening brze se nauče disciplini, te kvalitetnom raspoređivanju vlastitog vremena, sto je jedan od bezbroj razloga zašto se treba baviti sportom.”

eh2

Haris Šehić

Haris Šehić rođen je 04.06.1986. godine. On je jedan od najiskusnijih igrača našeg tima, pa na taj način može doprinijeti ekipi kako na terenu tako i van njega. Haris igra na poziciji beka i visok je 188 cm. U svojoj karijeri nastupao je za KK Neretvica, a već dugo redovan je član naše ekipe. Jedan je od onih igrača koji uvijek dobro odrade svoj zadatak i doprinesu ekipi. Trenutno je uposlenik PD Igman Konjic.

Po tvom mišljenju koje su mogućnosti ove ekipe u predstojećoj sezoni?

         “KK Konjic ove godine ima ekipu kombinovanu od mladih i onih iskusnijih igrača. Par mladih igrača trebali bi da se nametnu kako lideri, tako da spoj mladačkog entuzijazma i iskustva par starijih igrača ne bi trebalo da dovede u pitanje dobar plasman ove sezone.”

Sve je izglednije da će se utakmice igrati bez publike, šta ti misliš o tome?

         “Publika je naš šesti igrač to je definitivno. Uzimajući u obzir da Konjic ima najveću posjećenost u ligi, bit će teško u pojedinim momentima sigurno. Ali zdravlje je na prvom mjestu zato se svi nadamo da će ova pandemija što prije da završi.”

Koja je tvoja poruka mladim igračima koji tek grade svoju karijeru?

          “Mladi igrači treba da treniraju kada god se za to ukaže prilika, da li je to basket ispred škole ili šutiranje samostalno na koš, nije bitno. Bitno je da imaju želju za igrom, želju da svakog dana budu bolji. Takav pristup i razmišljanje će dati željeni rezultat.”

hs2

Rijad Mehanoli

Rijad Mehanoli rođen je 23.12.2002. u Konjic. Rijad je prošao sve omladinske selekcije KK Konjic, a jednu sezonu je nastupao i za HKK Zrinjski. Već kao kadet počeo je trenirati sa prvim timom, dok je ulaskom u juniore imao i svoj prvi nastup, a prošle sezone je igrao i A2 Ligu u kojoj se takmičili naša druga ekipa. Pored košarkaškog uspjeha Rijad je odličan i na polju škole i učenik je 3. razreda gimnazije u Konjicu.

Kao mlad igrač kako ti možeš doprinijeti ovoj ekipi?

         “Smatram da je doprinos svakog igrača u našoj ekipi bitan i da svi imamo značajne uloge. Ja kao mlad igrač mogu da doprinesem energiji naše ekipe kako u obrambenom tako i u napadačkom dijelu. Timska igra mi je posebno bitna i mislim da mogu da pomognem iz svakog aspekta igre. Očekujem mnogo od sebe predstojećoj sezoni. Atmosfera u ekipi je odlična i nadamo se dobrom rezultatu u ovoj sezoni.”

Kakvo je tvoje dosadašnje iskustvo igranja seniorske košarke?

          “Od svoje petnaeste godine aktivno igram u A2 ligi jug u kojoj sam imao solidne nastupe. Jednu godinu sam igrao na dvojnu licencu za KK Jablanicu, a također sam igrao i jednu polusezonu za naš razvojni tim prošle sezone. Drugu polusezonu sam igrao za HKK Zrinjski 2 u A1 ligi HB i bilježio sam solidne rezultate u jednoj kvalitetnoj ligi, posebno za mladog igrača.”

Što se tiče omladinskih selekcija, ima li neka utakmica ili turnir koji posebno pamtiš?

          “Mnogo utakmica mi je ostavilo dobra sjećanja. Volim da pregledavam snimke svojih utakmica i da gledam gdje mogu da se popravim. Utakmica koje mogu posebno izdvojiti je moja prva seniorska utakmica za HKK Zrinjski protiv veoma dobre ekipe Posušja gdje smo pobijedili 25 razlike i gdje sam zabilježio dobar učinak.”

viber_image_2020-10-30_21-04-25