Predstavljanje seniorske ekipe – Kenan, Harun i Haris

Kenan Hebibović 

Kenan Hebibović rođen je 1992. godine u Konjicu. Kenan je prošao sve selekcije KK Konjic
i trenutno je kapiten naše ekipe. Ovaj 2 metra visoki bek jedan je od najboljih igrača već dugi niz godina i sigurno je da će i ove sezone biti jedan od glavnih aduta trenera Madžaka. Van terena Kenan je podjednako uspješan. Magistirao je elektrotehniku na Univerzitetu u Sarajevu, sretno je oženjen i trenutno zaposlen kao inžinjer u PD Igman Konjic.

Pošto je trenutno aktualna tema Covid 19, kakav uticaj ima ova situacija na rad kluba?

         “Ograničeno kretanje i obustava svih aktivnosti pogodile su sportski sektor pa tako i naš košarkaški klub. Zahvaljujući dobroj organizaciji našeg trenera u pogledu treninga zadržali smo isti ritam uz pridržavanje mjera i preporuka. Svjesni trenutne situacije sa svakodnevnim porastom broja zaraženih samo zajedničkim radom i pristupom temeljenim na velikoj odgovornosti prema sebi i drugima možemo nastaviti sa sportskim životom.”

Već dugo godina si kapiten ekipe, a možemo reći da je sada došlo do podmlađivanja ekipe. Kakav je osjećaj biti kapiten ovoj mladoj ekipi znajući da od tebe mogu puno toga naučiti?

         “Biti kapiten ekipe svakom sportisti daje poseban osjećaj i čast. Noseći tu titulu proteklih godina nastojao sam maksimalno da doprinesem svojoj ekipi, što ću se naravno truditi i u nadolazećem periodu. Mlađe igrače savjetujem kako bi u budućnosti bili što bolji i kvalitetniji, kako u pogledu sporta tako i u međuljudskim odnosima. Kako narodna izreka kaže: “Na mlađima svijet ostaje”, uvijek sam spreman titulu kapitena prepustiti nekom drugom za koga tim smatra da je upravo to prava osoba za kapitena.”

Odigravanje ove sezone je još uvijek upitno, ali kakva su tvoja očekivanja od ekipe?

         “Budući da je došlo do promjena u samoj organizaciji lige kao i podjele lige na dvije skupine, sve ekipe s kojima se takmičimo ove godine su nam dobro poznate. Mislim da imamo solidan roster igrača. Svi igrači su jednako kvalitetni i mislim da će moći odgovoriti zadacima. Svaku utakmicu koju igramo nastojimo da pobijedimo, pa tako će biti i ove sezone. Cilj ekipe je ostanak u ligi uz afirmaciju što više mladih i domaćih igrača.”

Harun Cokoja

Harun Cokoja rođen je 12.08.2001. godine u Konjicu. Kao kapiten prošao je sve selekcija našeg kluba. Važno je spomenuti da je kao kadet potpisao ugovor sa seniorskom ekipom. Ovaj devetnaestogodišnjak igra na poziciji plejmejkera. Pored košarke, redovan je student univerzitetskog studija Poslovna informatika u Mostaru.

S obzirom da si od ove godine student, kako izgleda tvoj raspored vremena između studija i treninga?

        “Nastojim da organizujem svoje vrijeme tako da ne ispasta ni fakultet ni trening, sigurno da je sada teze nego ranije, ali mislim da se moze stici uz dobru organizaciju.”

U predsezonskim utakmicama bio si prvi organizator igre naše ekipe, kako se nosiš sa odgovornošću koju imaš kao mlad igrač?

        “Volim da budem prvi playmaker drago mi je sto sam dobio priliku nadam se da ću opravdati očekivanja jednog od najboljih trenera u ligi.”

Iako već nekoliko sezona treniraš i igraš za seniorsku ekipu, ovo je tvoja prva sezona u kojoj ćeš imati veću minutažu. Shodno tome da li si spreman za narednu sezonu?

        “Spreman sam za narednu sezonu. Trenirao sam, kao i moja ekipa i mislim da ove godine imamo dobru ekipu. Atmosfera u ekipi je sjajna i mislim da će ovo biti jedna dobra sezona ukoliko nas ova situacija s Covidom ne zaustavi.”

viber_image_2020-10-28_19-15-223

Haris Hasagić

Haris Hasagić rođen je 24.02.2001. godine u Konjicu. Karijeru je počeo u našem klubu, a kao kadet odlazi u KK Gen iz Sarajeva gdje se zadržao 4 godine i sada je povratnik u naše redove. Ovaj mladi košarkaš visok je 201cm, a igra na pozicijama beka i niskog krila. Haris je student Ekonomskog Fakulteta u Sarajevu.

Ti si još jedan od mladih igrača i student od ove godine, pa nam i ti reci na koji način uskladiš sve obaveze?

        “Mislim da je dobro planiranje vremena i obaveza ključ uspjeha, a to su stvari koje volim tako da ništa nije teško.”

Nakon povratka u matični klub, da li si zadovoljan uslovima i situacijom kluba u kojem si počeo karijeru?

        “Naravno da sam zadovoljan, od svega želio bih istaći atmosferu i organizaciju u klubu koja je na visokom nivou s obzirom na okolnosti (Covid) u kojima se svi nalazimo.”

Da li vjeruješ da ova ekipa može ostvariti zacrtane ciljeve u narednom periodu?

        “Ekipa je vrijedno trenirala u proteklom periodu, te s nestrpljenjem očekujemo početak sezone i vjerujem da ćemo ostvariti zacrtane ciljeve.”

122997974_644222189580193_3924812012960078736_n