Važna pobjeda na domaćem terenu – 10. kolo A1 Lige

Večeras smo u okviru 10. A1 Lige Jug odigrali utakmicu protiv ekipe KK Velež iz Mostara. Krajnji rezultat glasio je KK Konjic 73:59 KK Velež. Ovo je bila veoma važna pobjeda i pobjeda koja nam je osigurala dobro mjesto na tabeli. Naši igrači su pokazali veliku borbenost i odigrali odličnu utakmicu. Iako smo bili oslabljeni odsustvom našeg prvog centra i najboljeg strijelac ekipe uspjeli smo doći do pobjede u ovoj utakmici. Šteta je što ove sezone publika nema priliku da prati domaće utakmice u dvorani i da pruže podršku našim igračima. Na sreću ove utakmice se mogu pratiti uživo putem naše Facebook stranice. Večerašnjoj utakmici prisustvovao je i novoizabrani načečnik općine Konjic, gospodin Osman Ćatić.

Početak, a i sam čitav prvi dio utakmice, nije mogao nagovijestiti ovako sigurnu pobjedu. Od samog početka rezultat je bio u egalu. U nekim trenucima izgledalo je da naša ekipa može doći do veće prednosti, ali šuterski nismo bili raspoloženi.  Ni jedna ekipa nije mogla napraviti veću razliku, a nakon odigrane prve dvije četvrtine rezultat je bio neriješen. Nakon kratkog predaha u svlačionici, naši momci se vraćaju spremni za nastavak utakmice. To se moglo vidjeti i na rezultatu, gdje smo u treću četvrtinu dobili sa 20:8. Ovo je bila ključna četvrtina koja nas je dovela do pobjede. Veliku treću četvrtinu imao je Rijad Mehanoli koji je postigao 15 poena u ovom dijelu, od čega je 10 bilo uzastopnih. U drugom dijelu igrala se posebno dobra odbrana, a iz dobre odbrane došli su i poeni, tako da smo imali 20 poena iz kontranapada. U zadnjoj četvrtini priliku su dobili i ostali mlađi igrači, neki koji jos uvijek nastupaju i u omladinskim selekcijama. Velike čestitke našim momcima i treneru na ostvarenoj pobjedi.

Na ovoj utakmici se istakao Rijad Mehanoli sa svoja 23 poena i 6 skokova, zatim Enis Zukić je pružio stadnardno dobru utakmicu sa 13 poena i 7 skokova. Pravu kapitensku utakmicu odigrao je naš Kenan Hebibović kojem je skoro imao triple-double učinak. Postigao je 12 poena uz 10 skokova i još uz to podijelio i 8 asistencija. Berin Maksumic je imao 5 poena a ugrabio je i 10 skokova, Harun Cokoja (6 poena, 4 skoka, 3 asistenicje) i Ermin Herić (7 poena, 3 skoka).

DSC_6927
DSC_6875
DSC_6924