KK Konjic odigrao utakmicu u Goraždu u okviru 13. kola A1 Lige

Jučer su seniori našeg tima, u okviru 13. kola, odigrali utakmicu u Goraždi protiv ekipe KK “Radnički”. Igrala se dobra košarka, a utakmica je bila rezultatski napeta. Ovo je bila uzvratna utakmica, nakon utakmicu u prvom dijelu sezone kada smo ugostili ekipu iz Goražda, a u toj utakmici smo ostvarili pobjedu.

Otvaranje utakmice nagovijestilo je da će to biti napeta i bliska utakmica. Sve do pred sami kraj prve četvrtine obje ekipe su bile podjednake, ali neke nespretne greške i dobro iskorištene prilike dovele su domaćina do prednosti od 6 poena na kraju prve četvrtine. U drugoj četvrtini nismo uspjeli smanjiti razliku, iako je ekipa Radničkog imala rezultatsku prednost, naša igra je davla nadu da utakmica nije izgubljena. Nakon kratkog predaha na poluvremenu naši momci se vraćaju spremni za nastavak utakmice. Napravili smo seriju od 10:2 i tako se vratili u utakmicu. Haris Hasagić je u ovoj četvrtini postigao 13 poena, a važno je izdvojiti pogođenu tricu na samom kraju četvrtine. Zahvaljujući ovako dobroj igri, ovu četvrtinu smo dobili rezultatom 31:22 i tako smanjili zaostatak na pola koša razlike. U zadnjoj četvrtini naša ekipa pružila je ponovo dobru igru, ali i domaća ekipa je bila raspoložena. U jednom dijelu domaćim je otišao i na +12 ali uspjeli smo smanjiti zaostatak. Haris je i ovu četvrtinu bio šuterski raspoložen i sa svoje dvije vezane trojke pomogao ekipi da se vrati u igru. Na kraju nam je nedostajalo i malo sreće da bi došli do pobjede, ali zadovoljni smo igrom koju smo pružili.

Vrhunsku partiju odigrao je Haris Hasagić koji je postigao 31 poen i imao 5 pogođenih trojki. A za pohvalu je to što je u najvažnijim trenucima uzimao, ali i pogađao bitne šuteve. Dobru utakmicu odigrao je i Ermin Herić koji je postigao 18 poena. Rijad Mehanoli je imao 11 postignutih poena, a važan doprinos su također imali Kenan Hebibović i Enis Zukić koji su postigli po 6 poena.