Odlična igra i pobjeda u 6. kolu A1 Lige Jug

Utisci večerašnje utakmice polahko se sliježu. Ovo je bila važna pobjeda, nakon slabije igre u prošlom kolu, svi igrači na teren su izašli sa ogromnom željom za pobjedom. Odmah na početku moramo čestitati svim igračima koji su ostavili srce na terenu što je rezultiralo velikoj pobjedi.  Kako na ovoj utakmici, tako i u svim do sad odigranim utakmicama, naša ekipa je pokazala odličnu timsku igru, odbrana se igrala na zavidnom nivou i igrači su ispoštovali ranije dogovoreno. Nakon turbulentnog  perioda, gdje pojedini igrači nisu mogli trenirati kako zbog korone, tako i zbog povreda, igrači su pokazali svoju profesionalnost, pa su tako određeni igrači ovu utakmicu odigrali i bez nekoliko zadnjih treninga. Nakon ove utakmice može se primijetiti da se ekipa vraća u onaj ritam iz pripremnog dijela, te da se iz utakmice u utakmicu napreduje i u ofanzivnom dijelu.

Što se tiče same utakmice, čitavu prvu četvrtinu niti jedna ekipa nije mogla napraviti neku veću razliku, naša ekipa iako je u jednom trenutku imala prednost od 6 poena, nije uspjela ostati na toj razlici zbog grešaka koje su rezultirale poenima protivničke ekipe pa je rezultat na kraju četvrtine bio neriješen. U drugoj četvrtini nakon što smo poveli na samom otvaranju, do kraja utakmice nismo više bili u deficitu, iako smo do kraja utakmice vodili, druga četvrtina nije ipak bila tako lahka za igrati. Gosti iz Goražda su se dobro nosili i tokom ove četvrtine, nakon što smo napravili najveću razliku od 8 poena u ovoj utakmici, uspjeli su smanjiti zaostatak na 4 poena do kraja četvrtine. Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 42:38 u našu korist. Do polovine treće četvrtine, utakmica je bila u egalu, prednost koju smo imali nije bila komforna, tako da nije bilo puno mjesta za greške. Već polovinom ove četvrtine prednost je postepeno počela rasti i na kraju ovog perioda imali smo prednost od 10 poena. U zadnjoj četvrtini prednost se povećavala, a sa većom prednošću naši igrači su igrali pod manjim pritiskom. Bez obzira na to igrači se nisu opuštali, već su nastavili jakim tempom i napravili najveću razliku od 27 poena. Krajnji rezultat utakmice glasio je KK KONJIC 91:66 KK RADNIČKI.

Kao i svim ranijim utakmicama i u ovoj utakmici igralo se timski, na to ukazuje i broj asistencija na utakmici (18), ali i to da je čak 5 naših igrača postiglo više od 10 poena. Ekipu je predvodio naš sjajni kapiten Kenan Hebibović sa 18 poena, 9 skokova i 8 asistencija. Ante Ćališ, kao i u ranijim utakmicama, imao je odličnu partiju, 16 poena, 8 skokova i 4 asistencije. Enis Zukić imao je zapaženu utakmicu sa 15 poena i 3 skoka, od čega su sva 3 bila u napadu. Haris Hasagić (11 poena, 4 skoka) i Berin Maksumić (10 poena, 3 skoka) su također bili  igrači koji su postigli dvocifreni broj poena. Dobru partiju su pružili Cokoja (9 poena, 5 skokova, 3 asistencije), Herić (8 poena, 4 skoka) i Mehanoli (4 poena, 5 skokova).