Pobjeda na domaćem terenu – 12. kolo A1 Lige

Jučer je naša ekipa na domaćem terenu odigrala utakmicu protiv ekipe KK Real Way iz Sarajeva. U ovoj utakmici smo ostvarili pobjedu rezultatom KK Konjic 66:61 KK Real Way

Ni jedna ekipa u toku utakmice nije uspjela napraviti veću razliku, tako da je utakmica čitavo vrijeme bila napeta. Skoro čitavo prvo poluvrijeme smo imali prednost, a najveća razlika je bila od 7 poena. Prvu četvrtinu uspjeli smo završiti sa 5 poena prednosti, međutim u drugoj četvrtini smo odigrali nešto slabije pa je gostujuća ekipa smanjila zaostatak na samo pola koša razlike. Ni u drugom dijelu utakmice nije bilo promjene po pitanju rezultatske razlike između dvije ekipe. Naša ekipa je dobila obje četvrtine drugog dijela, ali sa po dva poena. To je bilo dovoljno da se na kraju ostvari pobjeda. Timska igra (14 asistencija) i dobra odbrana (12 ukradenih lopti) su bili razlog pobjede. Dobro smo iskoristili sve situacije, na šta ukazuju 22 postignuta poena nakon greške protivnika.

Ovu utakmicu, brojem postignutih poena, su se istakli Enis Zukić sa 13 poena i 7 skokova, Berin Maksumić koji je postigao 12 poena i tome još dodao i 7 skokova, a dobru partiju pružio je i Haris Hasagić sa svojih 11 poena. Kapiten Kenan Hebibović je imao 9 poena, 9 skokova, a podijelio je i 5 asistencija. Ermin Herić je postigao 7 poena, po 6 poena su postigli Rijad Mehanoli i Harun Cokoja, a Harun je uz to imao i 4 asistenicje.