Utakmica odlučena sa pola koša razlike – 9. kolo A1 Lige

Jučer je odigrana utakmica 9. kola A1 Lige Jug u kojem smo gostovali ekipi KK Bošnjak iz Hadžića. Domaćini su do ove utakmice imali ostvarene sve pobjede u dosad odigranim utakmicama. Utakmica je završena rezultatom 75:74 u korist domaćina. Ovo je bio težak poraz za našu ekipu, pola koša razlike je odlučilo pobjednika. 

Utakmicu smo odigrali timski, kao i uvijek. Obje ekipe su dobile po dvije četvrtine i bila je to tvrda utakmica. Utakmicu smo otvorili lošije što je rezultiralo zaostatku od 7 poena. Do poluvremena to smo uspjeli nadoknaditi i na odmor odlazimo sa 3 razlike. U čitavom drugom poluvremenu niti jedna ekipa se nije mogla odlijepiti i napraviti veću razliku. Pred sami kraj, pri neriješenom rezultatu, utakmice sviran je faul nad domaćim igračem. Prvo je promašeno, a nakon promašenog drugog sviran je raniji ulazak našeg igrača i bacanje je ponovljeno, a zatim i pogođeno. Nakon toga domaćin je imao 1 poen prednosti. Do kraja je ostalo manje od pola minute, što nažalost nismo uspjeli iskoristiti. Pored poraza tužna stvar na ovoj utakmici jeste i povreda prvog centra naše ekipe, Ante Ćališa, koji je u četvrtoj četvrtini, minutu nakon početka igre, nezgodno doskočio te tako pretrpio povredu koljena. Anti želimo brz oporavak s nadom da nije neka ozbiljna povreda.

Naši momci su odigrali za svaku pohvalu, imali smo 4 igrača koji su imali dvocifreni broj poena. Enis Zukić je predvodio ekipu u poenima sa 17 postignutih poena a tome je još dodao i 7 skokova. Ante Ćališ, iako je zbog povrede ranije napustio utakmicu, imao je 12 poena. Dvocifren učinak su imali još i Haris Hasagić (10 poena) i Ermin Herić (11 poena). Dobar doprinos dali su i Berin Maksumić (8 poena, 5 skokova) i Rijad Mehanoli (7 poena). Naš kapiten Kenan Hebibović pružio je dobru partiju i liderstvo na terenu (9 poena, 6 skokova, 3 asistenicje).